Mijn cadeau blog!

Alles over de leukste cadeaus!

Waarom Sinterklaaspakketten steeds minder populair worden

Rondom de feestdagen is het traditie om zakenrelaties, werknemers of zelfs vrienden of familie een speciaal pakket met cadeaus te geven. Dit gebeurt doorgaans rond kerst of sinterklaas. De sinterklaaspakketten waren altijd erg populair maar door recente veranderingen in de wereld zijn deze steeds minder populair geworden. Je kunt sinterklaaspakketten gelukkig gemakkelijk samen laten gaan met kerstpakketten.

Sinterklaaspakketten

Wat is het verschil?

Het enige verschil tussen een kerstpakket en een sinterklaaspakket is de tijd van het jaar waarin je het geeft. Natuurlijk kan de inhoud verschillen mits je in het sinterklaaspakket alleen sinterklaasproducten stopt of in het kerstpakket alleen kerstproducten. Maar doorgaans gebeurt dit toch al veel minder. Daarom is het geen gek idee om de twee gewoon in elkaar over te laten gaan en een leuk pakket te geven dat je een feestdagpakket noemt of decemberpakket. Een jaarwisselingpakket kan ook. Geef het pakket wel alsnog vroeg in december zodat mensen het kunnen gebruiken zoals zij dit willen: of dat nu op een gewone dag is of met sinterklaas en kerst. 

Sinterklaaspakketten

De oorsprong van het kerstpakket

Kerstpakketten zijn eigenlijk hartstikke oud, al zijn er veel mensen die denken dat het een vrij recente commerciële stunt is. Het kerstpakket stamt uit het begin van de 19e eeuw. In sommige streken was het bij de boerenbevolking de gewoonte om mensen, die langs de deur kwamen om de boer en zijn gezin een zalig kerstfeest te wensen, eten en drinken aan te bieden. Ook de knechten en de meiden kregen dan bijvoorbeeld warme chocolademelk of brood, gebakken met rozijnen en amandelspijs. Spijs is dus al jaren onderdeel van deze traditie.